måndag 30 december 2013

Novations Appar till Ipad är toppen! (och gratis...)

Jag vill än en gång slå ett slag för Novations Appar till Ipad. Jag har testkört dessa med mina klasser i skolan och fått mycket god respons från åk.3 ända upp till åk.9. Det är snabbjobbat och låter mycket övertygande. Den stora julklappen till alla är nu när inspelning- och exportsfunktionen på Lauchpaden kom i version 1.3. Nu kan man alltså äntligen dela sin loopbaserade musik till alla vare sig det rör sig om ett skolprojekt som ska bedömas och betygsättas eller varför inte din hitlåt som ska göra dig till den nya Avicii.

Här kommer Apparna igen:

Novation Lauchpad för Ipad är en app som jag verkligen rekommenderar. En massa färgglada knappar som startar loopar och gör det möjligt att göra fet dansmusik direkt. Otroligt många möjligheter och många ljud trots att det är gratis. Nyhet i ver. 1.3 är att du kan exportera din mix till mail, Soundcloud eller Dropbox!. Sätt igång och skapa!
Plattform: iOS iPad, Pris: Gratis

Novation Launchkey för Ipad en inspirerande synthapp med 60 olika feta ljud. Dessutom en bra spelkompis till Novation Lauchpad. Tips: Gör först en bra mix av loopar i Launchpad. Medan looparna spelar startar du samtidigt appen Launchkey. Nu kan du själv direkt spela melodier "ovanpå" eller synka arpeggiatorn för att göra musiken ännu mer personlig. (Tyvärr spelas inte detta ljudet in i exportfunktionen. Det kanske kommer i nästa uppdatering)
Plattform: iOS iPad, Pris: Gratis

1 kommentar:

Mattias Jagell sa...

Tack för finfint tips! Mattias