måndag 17 mars 2014

Musikskapar-app till Ipad & Iphone: 120 Bpm

Det finns en hel del bra appar till Ipad när man snabbt och enkelt vill skapa musik. Gratisappen "120 Bpm" från Little Worlds Studio är ännu ett exempel där man genom att kombinera loopar enkelt fixar jobbet. Fördelen med "120 Bpm" om man jämför t.ex. med Novation Launchpad, är att man placerar ut looparna på en tidslinje vilket ger bättre överblick och möjlighet att editera i efterhand.

Looparna som ingår i gratisversionen är 36st inom Pop eller 36st inom musikstilen Electro. En bra funktion är att du med hjälp av Ipadens inbyggda mikrofon dessutom kan spela in 6 st egna loopar och placera ut på tidslinjen. Man kan lägga ut maximalt 5 ljudspår samtidigt. Utöver volymkontroller på varje spår kan du inte göra speciellt mycket med looparna, det är lite begränsande. Ljudkvalitén och urvalet av loopar är helt ok även om jag saknar en riktig exportfunktion. Man kan visserligen dela sin låt via facebook men det känns lite lurigt att vara tvingad att göra gratisreklam för en app. Men å andra sidan har jag inte betalt något så.....

PS. Det är klurigt att hitta appen i Appstore eftersom man av någon anledning måste välja urvalet: "Endast Iphone" trots att det funkar utmärkt både på både och.

Länk till appen: https://itunes.apple.com/se/app/120-bpm/id384624103?mt=8
Inga kommentarer: