onsdag 11 februari 2015

Testa gratisappen "Auxy" och skapa hits med din Ipad

Appen Auxy släpptes i oktober 2014 och är ytterliggare en möjlighet att snabbt skapa elektronisk musik med Ipad. Den innehåller 4 programmerbara "kanaler" med trummor, synthbas och två synthspår (som även kan spela upp ackord) Varje kanal kan innehålla upp till 10 olika programmerbara mönster som man snabbt kan växla mellan. Du lägger in melodier genom att klicka i rutor som loopas 1, 2 eller 4 takter. Det finns endast 5 olika trumset, 5 olika basljud samt 5 olika synthljud. Men låt dig inte luras att det känns begränsat, skaparglädjen kommer snabbt när du hör hur bra det låter. Efter bara några minuter hade jag själv gjort en egen låt som hamnade som en wave-fil i min dropbox.

I all sin enkelhet är appen alltså så kraftfull och kreativ att den verkligen låter dig skapa egna melodislingor, inte bara att kombinera färdiga loopar som någon annan satt ihop (såsom många andra musikappar är uppbyggda) Fina effekter finns inbyggda, bra editeringsmöjligheter med volym och ton. Mycket genomtänkta funktioner för att spara och exportera sina låtar. Det finns i nuläget inga möjligheter att spela in egna ljud från mikrofonen - det kanske kommer i framtida uppdateringar.

Jag rekommenderar den varmt både för enskilt bruk och i synnerhet för musikundervisning i grundskolan. I och med att du kan spara melodislingor, rytmer och basgångar är det möjligt gå in i efterhand och förbättra och utveckla idéerna i flera steg, kanske med hjälp av din musiklärare.

Ladda ner appen här: Auxy App Appstore

Så här blev min egen låt efter några minuter: Auxy Ric Test

2 kommentarer:

pia sa...

Jättebra tips, tack! Jättebra demo på YouTube!

Henrik at Auxy sa...

Hej,

Kul att ni gillar appen! Jag är grundare och VD för Auxy och vi tycker det är fantastiskt att den används i utbildningssituationer. Vill gärna höra mer om hur appen används och tar gärna emot feedback på hur den kan bli bättre, så maila gärna synpunkter till feedback@auxy.co!

Vi släppte precis en funktion som du kan använda för att exportera dina kompositioner som MIDI och öppna dem i t.ex. en notationsapp.

Håller på och bygger en ny ljudmotor och kommer lägga till många nya ljud framöver. Kommer även göra det enklare att dela det man skapar med andra.

/ Henrik